Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Νιάρχου "Κύπελλο ήθους Μίμης Παπαϊωάννου"




Η Halandri Press παρευρέθη τη Δευτέρα, 10/11/12012, στην εκδήλωση του ιδρύματος Νιάρχου στο παλαιό δημαρχείο του Χαλανδρίου,  για το «Κύπελλο ήθους Μίμης Παπαϊωάννου».
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του ποδοσφαίρου και η τιμή στο πρόσωπο του κ. Παπαϊωάννου για την προσφορά του στον αθλητισμό. Ο θεσμός διεξάγεται εδώ και οχτώ χρόνια με μεγάλη επιτυχία και έχει μεγάλη απήχησε σε μικρούς και μεγάλους και συμμετέχουν παιδιά 12-13 χρονών. Κάθε χρόνο δημιουργείται ένα σχολείο ποδοσφαίρου, που παρακινεί τα παιδιά να παίζουν τα απογεύματα σε αγώνες  για να γνωρίσουν καινούριους φίλους και να διασκεδάσουν, χωρίς να υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Φέτος επιλέχθηκε η πόλη του Χαλανδρίου και η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς το Χαλάνδρι έχει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και δίνει βάση στις υποδομές. Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει πούλμαν που θα μεταφέρει τα παιδιά , διαιτητής και φυσιοθεραπευτική κάλυψη σε περίπτωση που υπάρξουν ατυχήματα.


«Για μας αυτή η εκδήλωση, που έγινε με πρωτοβουλία του ιδρύματος Νιάρχου ήταν «τύχη αγαθή» γιατί είχε στόχο να προβάλει τον αθλητισμό στις μικρές συνοικίες και την ανάδειξη του ολυμπιακού πνεύματος» αναφέρει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ηλίας Ντάβαρης. Και συνεχίζει «ο αθλητισμός για μένα είναι η πεμπτουσία της διαμόρφωσης ενός χαρακτήρα και συνεπώς θεωρώ πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να αγωνίζονται σωστά και να κοινωνικοποιηθούν, μέσα από μια τέτοια πρωτοβουλία». Στη συνέχεια ευχαρίστησε το κ. Παπαϊωάννου για την παρουσία του και μίλησε  για την προσφορά του στον αθλητικό κόσμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αποτελεί παράδειγμα ήθους και ανθρωπιάς για όλους τους νέους αθλητές.



«Αυτό που έχει σημασία είναι να παίζουν φιλικά. Να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και να μην μαλώνουν τα παιδιά μεταξύ τους, γιατί μόνο τότε θα μπορούν να παίξουν άνετα και καλά», σημείωσε ο Μίμης Παπαϊωάννου.  Τόνισε μάλιστα ότι από μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο γιατί μόνο αυτό του άρεσε και του κινούσε το ενδιαφέρον, ενώ τέλος ευχαρίστησε το ίδρυμα Νιάρχου αυτή την πρωτοβουλία και για τις ευκαιρίες που δίνει στα παιδιά.


Στην εκδήλωση μίλησε και ο κ. Λουκάκης, ο όποιος με τη σειρά του αναφέρθηκε στο «Κύπελλο ήθους Μίμης Παπαϊωάννου» και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους.


Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 27/12 και η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30/12.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου